Suomen Newfoundlandinkoira Ry

Tottelevaisuuskokeet

Jokaisen koiranomistajan velvollisuuksiin kuuluu peruskouluttaa koiransa yhteiskuntakelpoiseksi. Erityisen tärkeää on, että nöffin kokoisen koiran koulutuksesta on huolehdittu. Yhteiselämäkotona ja lenkkipoluilla sujuu silloin paljon paremmin.

Alkuun pääsee menemällä paikallisen koirakerhon tottelevaisuuskoulutukseen, jossa saat koulutusvinkkejä ja koirasi tottuu muihin koiriin. Samalla saatat innostua uudesta harrastuksesta: tottelevaisuuskokeista.

Toko on kaikille koiranohjaajille jakoiraroduille tarkoitettu koemuoto, jossa mitataan koiran osaamista ja hallittavuutta eri liikekuvioissa, sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä. Kynnys kilpailemiseen ei ole kovin suuri: kuka tahansa, jolla on peruskoulutettu ja hallinnassa oleva koira, voi periaatteessa osallistua alokasluokkaan pienen taitojen hionnan jälkeen.

Jos taas kiinnostuu kilpailemisesta, niin tokossa on hyvä myös edetä. Luokkia on neljä: alokas,- avoin,- voittaja- ja erikoisvoittajaluokka. Siinä missä alokasluokassa käydään läpi aivan normaaleja koiran perushallintaan liittyviä liikkeitä – kuten paikalla makuu, luoksetulo, maahanmeno – niin ylemmissä luokissa liikkeet ovat jo monitahoisia kilpailuliikkeitä, joiden opettamiseen saa paneutua vaihe vaiheelta.

Tottelevaisuuskokeissa kilpailee vuosittain vain muutamia newfoundlandinkoiria. Suomessa on kaksi tottelevaisuusvaliota, jotka ovat valioituneet vuosina 2007 ja 2015.

 

Yhteistyökumppani:

Toteutus marikoo.fi
icon-angle icon-bars icon-times